Daisypath Vacation tickers

torsdag 26. april 2012

Mmmmm...!

Gjett hva jeg har spist i dag?




"Av alle matopplevelser jeg har hatt, er stekt grisehjerne noe av det absolutt mest utfordrende jeg har vært borti. Grisehodet stekes eller kokes. Hjernen, som smaker klissete og salt spises med skje. Å stirre et grisehode midt i øynene mens du slurper i deg det den har tenkt med hele livet legger en ekstra dimensjon til opplevelsen."

søndag 15. april 2012

mandag 9. april 2012

Joyeuses Pâques !

GOD PÅSKE !







Nå er påsken over for dette året. Vel, HVILKEN påske? Ingen ferie og ingen hytte kos = ingen påske!


Vi snakket litt om påsken ved middagsbordet på lørdag, og det var koselig. De spurte meg om jeg visste hva påsken var, og jeg prøvde så godt jeg kunne å forklare på fransk.
Noe som er annerledes her i Frankrike enn i Norge, eller som hvertfall praktiseres på en annen måte, er langfredag. Da spises det ikke kjøtt i det hele tatt! Men da søndagen, 1.påskedag, kommer kan vi spise kjøtt igjen! Hvorfor? Nei, det skjønte jeg ikke helt. Til og med i kantinen på skolen var det servert fisk med noe tilbehør, alle syntes det smakte vondt (som det nesten alltid er, fordi det er industrielt laget) så jeg og noen venner gikk og tok oss en kebab istedenfor! Altså praktiseres dette med å ikke spise kjøtt ikke så strengt blant unge franskmenn!


Søndag våknet jeg og fant ei sjokoladehøne og -hare utenfor rommet! Og det var bare litt av begynnelsen på all sjokoladen! Da jeg kom på stua hadde vertsmor pyntet med sjokoladeegg, -harer og -høner!


dette stod utenfor døra mi



I helga (søndag) har vi vært på besøk til foreldrene i vertsmoren min! Det var kjempe koselig! Koseligere denne gangen enn de gangene tidligere! Hvorfor? Hm, sikkert fordi vi var ca. halvparten av det vi eller pleier å være. Men det var altså veldig koselig og mer komfortabelt for meg, og jeg føler jeg fikk bedre kontakt med Mami (mormoren).
Da vi satt oss til bords fikk alle "ungene" (les: de under 30år) sjokoladehøne og annen sjokolade. Deretter ble vi servert god mat og drikke! Vi spiste gåselever, fylte egg, rådyr, oster og is! Vi snakket, så på bilder og koset oss!


bordpynten


Vi kom hjem ved 18-tiden, og da vi skulle spise igjen kl 19.30 måtte jeg rett og slett takke nei til mer mat! Vi hadde jo ikke gjort annet enn å spise hele dagen!


Dere i Norge har nå att påskeferie i en drøy uke, mens jeg har ikke ferie før om én uke! Men da har jeg TO uker med ferie :-) Blir godt å sove litt lenger og slappe av mer! Dessuten er denne ferien, vacances de printemps (vårferie på norsk), den siste ferien jeg har i Frankrike som utvekslingsstudent! Tiden går jo så utrolig fort at det er utrolig! I dag er det 9 uker igjen!


Dessuten har jeg fått påskeegg av mamma i posten! Tusen takk ♥ Det hjalp på påskestemningen min!


De første månedene her gikk jo så sakte, og det virket som om jeg aldri skulle dra tilbake til Norge. Men nå er det blandet følelser angående det å dra hjem. Selvfølgelig vil jeg hjem til familie og gode venner, men samtidig vil jeg ikke forlate alle de gode vennene mine her 
Jeg VET jeg vil komme tilbake å besøke de, mulig senere i høst?! Uansett VET jeg at jeg kommer til å ha kontakt med de! Jeg VET jeg kommer til å felle endel tårer den dagen jeg drar. Samtidig som jeg også VET at jeg vil ha samme "klumpen-i-magen" siste natten her, som siste natten i Norge før avreise. Jeg VET det vil bli rart å komme hjem til Norge.


Omvendt kultursjokk? Jepp, temmelig sikker på det!




Dessuten har jeg begynt å lage en scrapbook/minnebok (på nettet) med masse bilder fra året mitt i Frankrike! Den er jo selvfølgelig ikke ferdig, og den blir nok ikke ferdig før jeg er hjemme heller pga. alle bildene som vil bli tatt. Men da slipper jeg å bruke masse tid på det da jeg er hjemme igjen! Veldig fin "tidtrøte" også, og jeg liker og drive med sånn.. - mikse med ikoner, bilder, farger, mønstere osv!



meg og Karin 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...