Daisypath Vacation tickers

tirsdag 20. mars 2012

Stillhet

På skolen i dag, klokken 11.00 hadde vi ett minutts stillhet pga. gårsdagens episode i Toulouse. Hvor bla. noen barn ble drept på en skole. + en sersjant, to fallskjermjegere. Alt i alt 7 personer døde.

Franske psykologer frykter at dette er en kopi av A.B.Breivik og massakren han gjorde på Utøya i juli i fjor..



Vertsfamilien min har også snakket mye om dette i dag, og sier "hvordan klarte han å gjøre dette alene?" og lignende. Men da tror jeg de glemmer episoden som skjedde i Norge i sommer, hvor én enkelt mann drepte 69 mennesker! (+8 med bomben i utenfor Regjeringskvartalet i Oslo).

Selvfølgelig er det trist også det som har skjedd her, men i perspektiv blir det i Norge noe helt annet!!

mandag 12. mars 2012

Noen kjempe fine dager med besøk!


Det var meningen å skrive og poste dette innlegget før, men pga. fint vær har jeg vært mye utendørs i solsteka. Dette innlegget får ikke mange bilder ettersom jeg ikke tok så mange med mitt kamera. Jeg "stjeler" noen fra mamma sin blogg også. Bloggen hennes kan dere forresten se HER.


På mandag  ettermiddag (27.februar) kom jeg hjem fra noen kjempe fine dager med mamma og Adrian! Vi var i Paris, Disneyland og ("mitt kjære") Bordeaux, og jeg har kost meg kjempe masse med dem :) Disse fine dagene kommer jeg til å leve leeenge på!

Det var rart å være med de igjen ettersom det var 6mnd siden sist, men det var kjempe bra og koselig også! Da jeg fulgte de på toget kjente jeg klumpen i halsen.. Men denne gangen er det kun få mnd til jeg ser dem igjen. Og jeg vet de siste månedene kommer til å gå kjempe fort! Det er tross alt ikke mange ukene til jeg er igjen i Norge.


Dag 1 (onsdag 22.februar):
Jeg tok toget fra Bordeaux til Paris. Deretter tok jeg noen métroer og tilslutt taxi for å komme til flyplassen! Da viste det seg at jeg var på Orly Ouest (Vest) og de på Orly Sud (sør), selv om det tok litt tid før vi merket det. Det tok også litt tid for meg å skjønne hvordan jeg kunne komme til den sørlige delen. Men jeg kom meg dit til slutt!
Jeg fikk en varm "velkomst" av lillebror og mamma, med store smil og franske-kyss-på-kinnene. (Det var vel egentlig jeg som sa "velkommen" til de.) Vi tok en kaffe og jeg spiste opp baguetten min, før vi tok taxi til hotellet vi skulle bo på til dagen etter.
 

Vi kom på hotellet, og vi pakket litt ut. Jeg fikk masse ting fra Norge! En perle fra Oliver, brunost, lompe, melkesjokolade, stratos, masse ostepop (!), tomatsuppe og rett-i-koppen supper, vestlandslefse osv! Mamma hadde også med noen andre ting, som jeg hadde gitt "bestilling" på. Bla. bursdagsgave til v.mor i april og en gave til besøket på søndag. Jeg ble helt i skyene og det føltes ut som julaften!




..noen av tingene de tok med til meg


Vi la oss like etter fordi vi tenkte å ta oss en tur til La Tour Eiffel før vi skulle ta RER videre til Disneyland!

Dag 2 (torsdag 23.februar):
Vi står opp ganske tidlig, dusjer og ordner oss før vi spiser frokost og drar til Eiffeltårnet! Den øverste delen var stengt i dag, men vi kom likevel opp til nivå 2! Grei utsikt tross noe tåke! Vi tar noen bilder, ser oss litt rundt og tar turen innom suvenir butikken før vi tar heisen ned igjen.
I suvernubutikken ser vi noen pakker kondomer med "I    Paris". Mamma og jeg ler litt, mens Adrian spør hva det er. Vi forklarer, og han sa "Ja, det er noe å fortelle barnebarna det! At jeg lærte om det i Eiffeltårnet." Ja, da måtte vi jo le litt ekstra :-)
Vi tok métroen tilbake til bydelen hvor hotellet er, drar innom en dagligvarehandel og går tilbake til hotellet. Vi prøver og "stappe" tingene vi kjøpte ned i koffertene slik at det blir mindre og bære. Så går vi tilbake til métroen med tunge kofferter. Underveis bytter vi til RER og tar den til Disneyland!


Utenfor Disneyland tar vi buss til hotellet (Santa Fe), vi sjekker inn og går til rommet med bagasjen......før vi tar buss tilbake til parkene!
Vi får akkurat med oss Disney paraden: "Once upon a dream parade", men jeg ble litt skuffet denne gangen og må si det var mye bedre da jeg var der i fjor høst. 
Deretter tar vi oss en liten tur rundt i den ene parken (Disneyland), og prøver noen karuseller. Allerede nå skjønner vi også at vi må regne med å bruke endel tid på å stå i kø og vente. Men sånn er det vel generelt i fornøyelsesparkerNoen ble også litt mer redde enn andre! Så er vi veldig sultne, og må ha et sted og spise så fort som mulig!!

Etter mat fortsetter vi å gå litt rundt og få litt "oversikt" over den ene parken - hvis det å få oversikt i det hele tatt er mulig i disse parkene.

Det blir mørkt og nærmer seg stengetid, og jeg kjenner jeg er sliten allerede! Selv om klokken kun er 19.30.
Vi drar tilbake til hotellet, snakker, legger oss og slapper av, og sovner ganske fort alle tre!

Dag 3 (fredag 24.februar):
Vi står opp tidlig og går for å spise frokost! Parkene åpner egentlig ikke før kl. 10, men for de som bor på Disney-hotellene har vi adgang til parkene to timer før! Noe som viser seg og være veldig bra! Før frokost blir lillebror Adrian borte, og vi får litt panikk! Men han dukker opp tilslutt! Heldigvis!



Vi koser oss i mange timer! Både i Walt Disney Studios-parken og Disneyland. Før vi går til en restaurant, hvor vi har booket bord, til kl.13.30. Da ble det tre-retters på mamma og meg, noe vi skal angre på etterpå. Men de hadde kjempe god biff og créme brûlée!


Vi går ut av restauranten ved 15-tiden, og finner ut at det kun er ca. 3timer til vi skal spise igjen. Og vi som er stappmette nå! Vi bruker de neste timene i Disneyland før vi ved 18-tiden går til DisneyVillage og Buffalo Bill-show! ..og ja, med mat! Jippii, vi som er så sultne! Eller...? :-)
Vi koser oss i noen timer. Med mat (igjen tre-retters!), cowboyhatter og show! Jeg syntes showet var veldig bra, og tror mamma og Adrian deler det samme. Etter showet gikk vi innom noen butikker og tittet, før vi tok bussen tilbake til hotellet og la oss. Nok engang, veldig slitne!

Dag 4 (lørdag 25.februar)
Vi står opp og spiser frokost før vi nok engang tar en tur i parkene og kjører karuseller! Vi spiser lunsj kl 13.30, og der er også Mikke, Minnie, Pluto, Langbein, Donald ++. Vi tar bilder, og til og med jeg synes det er gøy! :)









Etter lunsj fortsetter vi en stund til i parken med karuseller før vi bestemmer oss for å prøve og komme oss til hotellet og ta tog til Bordeaux! Bagasjen står allerede i bagasjerommet på hotellet og vi hadde sjekket ut samme morgen. Men før vi går ut leter vi etter et sted vi kan kjøpe popcorn. Men det fantes ikke saltet popcorn noen steder! KUN sukret, og det vet jeg fra før av at ikke er spesielt godt.
Så tok vi bussen til hotellet, løp og hentet bagasjen før vi igjen løp til bussen for å ta den tilbake til disney-parkene og togstasjonen. Vi går inn for å bestille billetter, og ser at neste tog til Bordeaux går om 8min! Vi har det travelt, og tilslutt bestemmer mamma seg for å gå i luken og bestille togbilletter mens Adrian og jeg går ned for å finne toget og kanskje rekke det. Men det gjør vi jo ikke... Vi går derfor opp igjen. Bestiller togbilletter fra Paris Montparnasse til Bordeaux, men for å komme til Montparnasse må vi ta RER fra Disneyland.


Vi finner RER'en og tar den i Montparnasse, vi vet ikke helt hvor vi skal gå for å finne frem til toget. Og tilslutt må vi LØPE for faktisk og rekke det! Vi rakk det akkurat, men det var kun på sekundet!
Vi sitter på toget, finner frem litt å drikke og spise, slapper av litt - og litt høytlesning av meg til Adrian. Jammen, er jeg flink i svensk gitt! Øhm..
Vi er fremme i Bordeaux rundt kl 22. Tar neste tram fra jernbanestasjonen og til hotellet, sjekker inn og går på rommet for å slappe av før vi legger oss!

Dag 5 (søndag 26.februar)
Vi våkner opp rundt 9-tiden, og jammen var det godt og sove litt lengre i dag! Vi står opp, og jeg begynner og pakke litt om for å få med meg alt hjem til vertsfamilien min. Mamma og Adrian har jo tatt med masse ting til meg fra Norge, og jeg har ikke plass i den lille trillekofferten min. Derfor må jeg ta med litt hjem denne dagen, og resten den dagen Adrian og mamma drar tilbake til Norge.
Vi fikk høre da vi sjekket inn at frokosten var til kl. 10.30, så litt over 10 går vi til spisesalen. Der møter vi en mindre blid dame som er i ferd med å rydde og flytte på bord. (...men det var jo til kl. 10.30?) Senere finner vi ut at frokosten varer til kl. 09, og forstår derfor de sure minene til damen.
Vi får tilbake til rommet etter frokosten, jeg pakker ferdig og vi gjør oss klare for søndags-middag hos vertsfamilien min! Vi går ut og går litt rundt før vi venter på at noen skal komme og hente oss. Vertsfaren kommer etterhvert.
Vi dro til huset hvor vi spiser masse mat, og etterpå drar vi en tur til Libourne og Saint-Émilion. Slik at mamma og Adrian får sett skolen min, byen jeg tilbringer masse tid i + ett av verdens mest kjente vindistrikt. Mer om Saint-Émilion kan du lese HER.







Vi er tilbake til hotellet ved 17-tiden. Da går vi ut en tur og til Rue Sainte-Catherine, som er hoved handlegaten i Bordeaux. Vi finner tilslutt en restaurant og spiser litt før vi går tilbake til hotellrommet og slapper av.


Dag 6 (mandag 27.februar):
Vi står opp så vi rekke frokost før kl 09. Vi pakker, setter bagasjen i resepsjonen og går til Rue Sainte-Catherine i dag også. Adrian vil nemlig kjøpe seg en Ipod i Apple Store! Etter innkjøpet av Ipod'en går vi nedover handlegaten. Titter i noen butikker og kjøper også noen ting.



Rue Sainte-Catherine, Bordeaux, ett av Europas lengste handlegate.
Man kan ikke se enden på gaten.

Da klokken nærmer seg 13 går vi tilbake til hotellet for å finne bagasjen, før vi tar le tram til togstasjonen. Der kjøper mamma billetter til Adrian og henne. Vi går for å finne toget, de setter seg inn og så drar de... Tanker flyger gjennom hodet og jeg kjenner tårene presser litt på. Hvorfor skal ikke jeg også være med til Norge? Men nei, jeg har fremdeles igjen litt over 3mnd her.... 
Vi hadde mange fine dager sammen! <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...