Daisypath Vacation tickers

søndag 24. juli 2011

Rystet

Jeg er rystet og i dypt sjokk. Hele landet er i sjokk. Kanskje hele verden også. Hvordan kunne dette skje i Norge?! Verdens beste land å bo i? Først bomben i Oslo, og deretter massemord på ungdommer på Utøya! Syke, syke menneske. Det "verste" er vel at det ikke var noen fra en annen religion eller noen terroristgruppe - dette, uten å dømme noen (!) - men en tilsynelatende normal og norsk statsborger. (Ja, han er blod og har blå øyne!)



Over et døgn etter hendelsene har det enda ikke sunket ordentlig inn. Dette her føles som en film. Det føles som om det ikke er i Norge. Men når nære venner og kjente har vært midt oppe i dette dramaet så skjønner jeg at det faktisk er sant.
Mamma og jeg har begge fått et vegginnlegg på facebook av vertsmoren min. Hvor hun sier at hun er sjokkert over hva som har skjedd i Norge, at hun (og vennene) sender tanker til oss, samtidig som hun håper det går bra med oss og familiene våre. Det gjør godt og varmer å høre fra andre (land) at de bryr seg! 

Jeg merker jeg bryr meg mer om andre etter denne tragedien. Holder rundt kjæresten min, kysser på han og stryker han en ekstra gang på kinnet. Bedre med en gang for mye enn en for lite! Samtidig jeg er veldig glad jeg ikke hadde flere kjente som befant seg på Utøya, og er glad for at to av mine aller, aller nærmeste ombestemte seg og ikke dro dit allikevel. Jeg er stolt av landet og samfunnet vårt etter disse to hendelsene. "Vi viser at vi står sammen uansett og vi blir ikke hysteriske", slik som utenlandske medier beskriver oss.




Jeg tenker på de to ungdommene dra Hamar som mistet livet på Utøya. Det er så utrolig og ufattelig trist!
Hvil i fred, Isma og Andreas! 



Tankene mine fremover vil også gå til alle de andre ofrene og familiene deres.
Hvil i fred, alle.



22.07.2011 - We will never forget!

"Ondskap kan drepe et menneske, men aldri beseire et folk"
- Jens Stoltenberg, statsminister






Update: I dag, 25.07.11, var det fakkeltog i Hamar og det sies at det var minst 20.000 som møtte opp av ca 28.000 innbyggere! Mens i Trondheim og Tromsø hvor det bor betraktelig flere folk enn i Hamar var det kun 20.000 (av ca. 174.000) og 10.000 (av nesten 69.000) som møtte opp! Jeg er stolt av byen min og vår deltagelse! 


Jeg vil også takke statsministeren vår, Jens Stoltenberg, for alt han har gitt folket i denne tunge tiden. Jeg vet alle ord fra han har kommet fra hans eget hjerte.




Til minne om Isma. Hvil i fred, kjære deg.










torsdag 21. juli 2011

Jordskjelv

I natt lå jeg våken og sende noen meldinger med en kompis. Jeg fikk rett og slett ikke sove. Plutselig, så rister det i hele huset (!) og jeg ligger i senga og skjønner ingenting! Var det en trailer på R25? En bil som kjørte inn i huset? Vaskemaskinen eller tørketrommelen nede? Hva skjer?! Jeg sende straks melding til kompisen min og fikk bekreftet at dette var jordskjelv. Hva f**n? Jordskjelv? Her i Norge? Hm.. Jeg må si jeg egentlig ble ganske redd.

Det var ikke før jeg våknet dagen etter og så alle facebook-statusene samt nettavis innleggene det gikk opp for meg. Shiit! Og det viste seg at skjelvene hadde målt ca 3.75 på richterskala ved der jeg bor.



jeg er sykt glad det ikke så sånn her ut dagen etter

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.7720568
http://www.ostlendingen.no/nyheter/jordskjelv-i-hedmark-1.6375879

tirsdag 5. juli 2011

Avreisedato

I dag fikk jeg mail fra STS hvor jeg fikk vite reiseruten min. Den ser sånn her ut;



- Oppmøte: kl. 04.35, to timer før avgang
- Avreise: kl. 06.35 fra Gardermoen Lufthavn den 25.august
- Ankomst: kl. 09.00 i Paris, Aéroport Roissy-Charles-de-Gaulle


Fra forberedelseskurset og til vertsfamilien vil flyet bli booket av STS i Frankrike og dette vil jeg da jeg få nærmere beskjed om.


passet

lørdag 2. juli 2011

Mat

Etter å ha gått kokk- og servitørfag i to år på videregående, kan man si jeg er middels "besatt" av mat. Har altså blitt veldig glad i mat og mye bedre til å lage mat.


Da jeg startet på kokk- og servitør i 2009 ble folk temmelig sjokkerte over at jeg ikke valgte å gå studiespesialisering. Men jeg selv tenkte det var greit å ha to "slække" år og et litt hardere (påbygging til generell studiekompetanse), enn tre harde år. Samtidig som jeg lærer å lage mat ordentlig fra bunnen av, og det er jo mat vi mennesker lever av! Kosthold/ernæring, servering, barista, mixe drinker, salg og service, vin/øl og andre drikkevarer er også andre ting jeg har lært endel om.


Det kommer derfor til å bli noen innlegg om mat innimellom Frankrike-innleggene.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...