Daisypath Vacation tickers

mandag 25. april 2011

Just a dream?


Det hele startet for mange år siden.. Tja, mer nøyaktig 3 år siden. Jeg hadde abonnert på bladet "TOPP" en stund og med bladet fulgte det av og til en brosjyre: "Studer på HIGH SCHOOL med STS". Jeg bladde i brosjyren og fortalte mamma at jeg ville reise. Hun syntes selvfølgelig det hørtes ut som en fin og spennende ting å gjøre og støttet meg iforhold til å dra.


meg foran Sacré-Cœur, Montmartre, i Paris

Utenom noen samtaler med kjæresten min Andreas, ble det ikke mye mer prat på dette før sommeren 2009. Men jeg var fast bestemt på at det var til Frankrike jeg ville! Hvorfor akkurat Frankrike? Jo, jeg hadde hatt 3år med fransk på ungdomsskolen og vært på jente-tur med mamma til Paris. Etter denne jente-turen var jeg rett og slett blitt forelsket i Frankrike - Atmosfæren, maten, menneskene, språket, miljøet og kulturen. Alt virket såå spennende og idyllisk! Det hele ble på en måte litt glemt igjen, og ettersom året 2009 nærmet seg høsten - var det blitt for sent å bestille for skoleåret 2010/2011.


I starten var det hele kun en drøm om å oppleve noe nytt, komme seg litt vekk og leve i et annet land i ett år og oppleve nye mennesker og ny kultur.
Det var ikke før august 2010, like etter skolestart, det ble virkelig alvor av det. Jeg satte meg ned med mamma og sendte inn den nødvendige informasjonen på "Påmelding" på STS' hjemmeside.Jeg tok regionsvalg og etter litt om og men valgte jeg Sør-Frankrike!

Ikke mange dager senere fikk jeg en mail hvor de skrev at de hadde fått søknaden og at jeg ville få beskjed når og hvor jeg skulle på intervju. Og få dager etter der igjen, fikk jeg beskjed om at jeg skulle på intervju i Lillehammer. Du kan tro jeg var super-nervøs og skalv da jeg gikk inn døra til møterommet på biblioteket i Lillehammer. Intervjuet inneholdt én del norsk og én del engelsk, og det var nesten de samme spørsmålene på engelsk som på norsk. Intervjuet gikk fint selvom nervøsiteten av og til tok overhånd!
Da jeg tok dama i hånda og gikk ut av døra på biblioteket, visste jeg ikke om jeg hadde kommet inn eller ikke.


Det gikk noen uker til og jeg fikk en telefon idet jeg gikk fra skolen på ettermiddagen. Det var ei trivelig dame i den andre enden, som fortalte at de hadde bestemt seg for å ta meg med videre i prosessen. De ville sende meg flere søknadspapirer som jeg måtte fylle ut nøye, for så og sende de inn igjen til en bestemt dato.

Oi... Mange tanker surret rundt i hodet mitt. Jeg måtte sette meg ned. Hva betydde egentlig det? Var jeg garantert skoleplass og et sted å bo? HJELP?! Hva var jeg på vei til å gjøre? Jeg var egentlig veldig forvirret av det hele..


Etter brevskriving på fransk og engelsk (fra mamma) til vertsfamilie, legesjekk og mange timer med redigering av "fotoalbum" av familien min her hjemme i Norge. Samt at læreren fra ungdomsskolen skulle skrive hvordan jeg var i faget og om h*n trodde jeg ville bli en "bra" utvekslingsstudent, og etter at karakterene fra de tre siste årene var skrevet over på "School Record Transcript" av rådgiveren på skolen - var den ENDELIGE søknaden i boks og klar til å sendes i posten i slutten av september 2010!

... Og JADA (!) - det viste seg at drømmen kom i oppfyllelse. Jeg skulle "offisielt" til Frankrike skoleåret 2011/2012!




Men ... I kveld er det russedåp og russeslipp. Jeg gleder meg syykt til en heftig måned med mye moro med herlige folk. Endel russeknuter blir det nok også! Gleder meg veldig til å nyte den siste tiden med klassen og vennene mine før jeg reiser avgårde til Frankrike.
Lillehammertreffet 6.-8. mai blir nok høydepunktet av alt, og jeg kjenner jeg gleder meg som en liten unge..



klar for russedåp (dårlig kvalitet på bildet)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...